Dit ben ik!

Hélène van Wilsem, alweer 67 jaar en met de leukste baan die er is: zorgen dat je een heerlijke tijd beleeft bij mij in de boerderij en/of het Kookhuis. .

Al vanaf mijn 18e kook en eet ik biologisch, iets wat toen toch wel een beetje bijzonder was. Ik weet nog dat ik op mijn hoge hakken een uitzondering was in de bio-winkels waar ik kwam,  maar dat vond ik geen probleem want vooral belangrijk is onbespoten voedsel!

Gelukkig is het nu niet meer zo en is er bewustwording omtrent hetgeen je eet en waar dat vandaan komt. Voedsel dat zoveel mogelijk van lokale, ecologische boeren komt, puur, biologisch en vlees van de bio-boer uit Ansen. Dus als je bij mij komt aanschuiven, of als ik voor je mag koken op jouw eigen locatie, dan weet je dat alles wat ik maak, naast lekker, ook gezond is, voor jou en voor het milieu!

Voor we hier belanden ging ik op zoek naar een fijne plek om te wonen: weg uit de Randstad, een plek waar we onze kinderen een fijne jeugd konden bezorgen, en dan het liefst in Drenthe met zijn rust en ruimte.  Wat we vonden was een bouwval van een Saksische boerderij, die we omtoverden tot een heerlijke woonplek, aan de rand van het mooie dorp Uffelte met uitzicht op de es.

10 Jaar geleden, toen de jongste van de drie ging studeren, werd het tijd om die fijne plek te delen en ben ik gestart met een bed and breakfast: “Aan de Dwarsweg”. Hoe leuk om zoveel verschillende mensen te leren kennen en ze een fijne tijd te bezorgen! Je hebt de keuze uit 2 logeerplekken:  een appartement in de verbouwde schaapskooi (2 personen) óf de Tuinkamer in de boerderij (2 personen).

Ondertussen ging ik aan de slag met mijn passie voor koken,  een koksopleiding van een jaar in Amsterdam, restaurantbeoordelingen in de Special Bite, en later recepten maken voor het blog van mijn dochter, Eten Volgens Mij. Maar vóóral door te koken voor de vele vrienden en bekenden die hier kwamen aanschuiven! In de huiskamer, de boomgaard, op het gras of in het stookhok, alle plekken zijn hier gewoon even leuk! Dus ik kook graag voor je, of je nu logeert in de B&B, of gebruik maakt van take-away of  catering, ik zorg dat je geniet en nergens aan hoeft te denken!

Voel je thuis bij mij, kom eten, drinken, uitrusten, genieten, slapen, met of zonder huisdier, ik ontvang je met open armen!