Herfst

Oktober! De herfst is nu echt begonnen, en wat een fijn seizoen is dit: momenteel is het de tijd van oogsten, volop paddenstoelen, appels, peren, allerlei soorten noten, pompoenen en ga zo maar door…Hoe leuk het ook is, aan het zelf zoeken van paddenstoelen waag ik me niet, behalve misschien eekhoorntjesbrood, of een cantharel, maar dan moet ik het wel heel zeker weten. Daar hebben we onze wildplukster voor😉

Gelukkig kan het in oktober ook nog een beetje zomers zijn, scheelt weer in de herfstblues, maar je weet dat een nieuw en ander seizoen rap nadert….dus tijd nemen om van de mooie oktobermaand te genieten!

Natuurlijk door lange wandelingen te maken, of lekker op de fiets! En hoe fijn is het dat het gewoon vanaf de boerderij aan de Dwarsweg kan, geen auto nodig! En ondertussen heb ik heerlijke herfstmenu’s bedacht, die ik contactloos kan serveren.

Hoe lekker om na de wandeling of fietstocht te genieten van een herfstmenu! En ik ben zo blij dat heel veel gasten daar gebruik van maken, want koken is toch wel echt mijn passie💖

Helaas in deze COVID-19 tijd is het huiskamerrestaurant gesloten, en kook ik alleen voor gasten van de B&B en het huisje, maar….Een afhaalmaaltijd op bestelling is natuurlijk heel goed mogelijk. De maaltijd serveer ik in biologisch afbreekbaar materiaal, kan thuis in de magnetron, dus…Ik kook graag voor je❣️

De eerste take-away maaltijd staat klaar!
Deze paddenstoelen groeien op het rieten dak, ze staan zeker niet op het menu 🙂

Nazomer!

Wat een heerlijk vooruitzicht: een paar dagen nazomer, dat wordt dus buiten zitten en genieten van het warme weer! Wij zijn alvast gisteravond begonnen met een heerlijke Spaanse hapjesplank!

Die grote planken zijn overigens te koop, en we hebben ook hele leuke kleine! Dus als je geïnteresseerd bent, kom gewoon even kijken!

En je weet het…Het Kookhuis is geopend van donderdag tot en met zondag. Je kunt hier in de tuin ook heerlijk picknicken, en vergeet de hapjesplank niet, vlees, vis 🐟 of vega/vegan, het kan allemaal, welkom!💖

Wél even reserveren😊

Hapjes Ibiza-style
Hi there 🐑 🐓

En dan is het alweer september….

Na de heerlijke zomer weken is het weer omgeslagen, grillig en herfstig, gelukkig hebben af en toe de zon en die is nog zo lekker warm!

Wat een leuke, lieve en inspirerende mensen heb ik in augustus mogen ontvangen, dat voelt echt als een cadeautje. Na een paar dagen pauze, tenminste in de tuinkamer, starten we morgen weer💖

En….september is ook bijna volgeboekt, in de tuinkamer zijn nog plekjes van 13-18 en 21-24 september, dus wil je nog een heerlijk midweekje Drenthe? Welkom!

Ondertussen heb ik inspiratie opgedaan, in het bos en aan het strand, dus tijd om ideeën uit te gaan werken! Een nieuw menu, ideeën voor de B&B én het huiskamerrestaurant, wordt vervolgd❣️

Sanneke en Hopper (voor het eerst de zee) beetje eng die golven 🌊
Grillig: wortels van een beuk in het bos…
Jutterskunst, ook grillig 😉

Update beschikbaarheid💖

Goedemorgen! Wat hebben we weer een fantastisch weer! Sowieso is deze zomer heerlijk, de gasten in en om de boerderij genieten volop, en wij ook natuurlijk! September wordt weer druk, maar de eerste twee weken hebben we nog plekjes, dus van harte welkom!

Tot 1 september is het hier helemaal volgeboekt.

Het Kookhuis is een paar dagen gesloten, vanaf 31 juli tot en met 4 augustus.

Maar…. het Kookhuis is weer open vanaf 5 augustus, voor een lunch, picknickmand, diner of lekkere dagschotel! In de tuin als het kan!

Ik wens jullie een zonnig weekend🌞

Even poseren op het hek in wording😉
Lekker eten en genieten voor de boerderij
Lees verder

Bijna volgeboekt…

Wat een gezellige drukte is het in en rondom de boerderij, het huisje is helemaal volgeboekt tot eind augustus. In de B&B, de tuinkamer dus,is nog een kleine periode vrij, te weten 16- 20 augustus, 4 nachtjes, dus… zoek je nog een plekje?

Van harte welkom!

Natuurlijk kan je ook reserveren in het Kookhuis, ik kook voor je!

Vandaag staat porchetta op het menu, althans voor de vleesliefhebber, vegetarische haloumi of een vegan bietenburger, kan allemaal en steeds in overleg natuurlijk!

Helaas maar twee schommelstoeltjes, maar we hebben nog veel meer zit plekjes!
Porchetta volgens recept van een lieve slager uit Umbrië, wéér gelukt💖

Zomer!

Een maand na mijn vorige bericht, hoe kan het toch dat de tijd zo snel gaat? Time flies when you’re having fun, en dat is denk ik de reden!

Wat hebben we heerlijk weer gehad, nu een beetje koeler, maar toch nog fijn genoeg om met een trui aan buiten te zijn!

Ook leuk: de afgelopen maand, en de komende periode, wordt er yoga gegeven in de tuin: op maandagavond van 19 uur tot 20:15 uur. De lessen worden verzorgd door Sija Speelman, Essentie yoga. Er is nog plaats dus je bent welkom, je kunt je bij mij aanmelden, de les kost €12,50 per keer.

En nu de regels weer wat losser zijn wat betreft de corona periode… Het huiskamerrestaurant gaat weer open, op aanvraag natuurlijk, dat wel…

En wij hebben een heerlijk zomermenu, hou de site in de gaten!

Ontbijtplek tuinkamer
Vroeg vriendinnen-ontbijtje
zomersalade vóór de yoga begint
Uitzicht!

Picknickmand

Wil je een picknickmand bestellen, aanstaande zondag (24 mei) bijvoorbeeld!

Wat zit er bijvoorbeeld in: Desembrood met een heerlijke eiersalade, eentje met kruidenkaas en zalm, een krentenbroodje met roomboter, cakeje met blauwe bessen, vers fruit en een heerlijke smoothie. Tenslotte natuurlijk een fles rosé💖 alles lekker bio!

Kan ook bezorgd worden op een picknickplek naar keuze

Contactloos logeren en corona proef eten in de tuin of de huiskamer💖

Wat fijn dat we weer een beetje mogen denken aan het huiskamer restaurant! Logeren kan hier sowieso want allebei de gastenverblijven zijn helemaal privé mét eigen ingang! Ik poets me suf, en ik neem ook echt alles mee, dus je kunt hier echt veilig logeren… Geheimpje: poetsen, absoluut niet mijn ding, maar zorg wel dat het helemaal tip top schoon is,

Laat mij maar zorgen voor ontbijtje’s, lunches, picknickmanden, en natuurlijk diners! Dit weekend sta ik vooral veel in de keuken, en nu probeer ik ook eens even wat fotootjes te maken, die van het contactloos ontbijt heb ik al gemaakt, zie de foto’s.

Ik hou je op de hoogte, verheug me op 1 juni❣️

Liefs❣️

1 1/2 meter??? Welnee, wel 5!
Én een taartje erbij #smullenmaar