Bijna herfst update

5 minuten vanaf Aan de Dwarsweg

Terwijl ik dit blog schrijf is het voor het eerst sinds een paar weken aan het regenen. Maar het is nog steeds gezellig druk aan de Dwarsweg, er zijn haast geen plekjes meer vrij. Maar goed nieuws, want er is nog een weekje vrij: de laatste week van september. Dus wil je nog even genieten van Drenthe dan ben je welkom! En…. Op aanvraag kook ik graag voor je!

Gezellig binnen dineren

Vanaf de Dwarsweg kan je natuurlijk eindeloos wandelen en fietsen, maar momenteel heeft Drenthe ook erg leuke voorstellingen en exposities te bieden:

Vincent Van Gogh in Drenthe, fietsroutes met Dieuwertje Blok (via eeen app), op diverse locaties en in het Drents museum treed je in zijn voetsporen en leer je meer van de laatste dagen die Vincent indertijd doorbracht in Drenthe.

Ook prachtig: een voorstelling in Veenhuizen: http://www..nl, wél reserveren!

En dichtbij…. Shakespeare in Diever, in september nog een paar extra voorstellingen, dus als je snel bent…. http://www.shakespearetheaterdiever.nl

Tenslotte…. Kan je met mij wandelen en/of fietsen, ik laat je de mooiste plekjes zien! Bijvoorbeeld s’avonds vlak voor de schemering, reeën spotten verzekerd!

En/of….. het Holtingerveld, daar is de natuur verweven met geschiedenis, en daar kan ik je allemaal over vertellen.

Wil je meewandelen? Laat het weten, ook wanneer je niet bij mij overnacht!

Moeder met donker reekalfje 💗💙

Winterse aanbieding!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 39b7355f-4777-4c83-9629-139ed8d6e508-1024x1024.jpg
Koud met een beetje voorjaar, februari 2023.

De winter is rustig, daarom voor de late beslissers een aanbieding voor komend weekend, van 10-13 februari: midwinter aan de Dwarsweg, 3 nachten inclusief een ontbijt op een ochtend naar keuze voor € 300,00, excl. toeristenbelasting.

Mail of bel voor meer info!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_2017-768x1024.jpg

Eindeloze zomer en meer

Uitzicht vanaf de baander

Voor het eerst sinds dagen is het afgekoeld, maar wat een heerlijke zomer hebben we gehad, eindeloos in alle opzichten!

In en om de boerderij was het gezellig druk, o.a. een optreden voor vrienden en bekenden van Westendj, een familiebrunch in de tuin, oefenen op de Big Green Egg en dat allemaal in zomerkleding, fijn!

Voor de komende periode hebben we nog een paar weken vrij, als je interesse in de Airbnb hebt bel eventjes voor de aanbieding, want dat wordt een last minute met leuke korting!

Fruit uit de tuin
Honing uit eigen tuin, ook te koop!

Rheebruggen
Brandeveen

En tenslotte : heb je zin in een wandeling of fietstocht? Ik weet de leukste plekjes, met verhalen, dus welkom om mee te wandelen óf te fietsen! Bel of mail voor een afspraak,

Kamerprijs verlaagd, maar….

Het ontbijt is nu niet meer inbegrepen, er is een ontbijtkaart met verschillende heerlijke ontbijtjes waar je uit kunt kiezen! Vanaf nu kan je zelf je ontbijt bepalen, variërend van een croissant met homemade jam tot een uitgebreid ontbijt met broodjes, yoghurt met Hélène’s granola (huisgemaakt), smoothie en iets zoets. Natuurlijk alles lekker bio!

Op deze manier blijft er niets over, en wil je wat extra, dat kan kosteloos: géén verspilling meer dus! (Wel sneu voor de kippen…)

En zo’n heerlijk ontbijt kan ik ook ook bij je thuis bezorgen!

Roerei met kruiden uit de tuin
Keus genoeg!

Zomer-arrangement BGE

Mijn Rijksmonument😍

Zin om er even helemaal uit te zijn? Om te genieten van mijn prachtige boerderij? Om daarnaast verwend te worden met een menu, klaargemaakt op de Big Green Egg en tenslotte…’s avonds genieten in onze Dutchtub!

Je kunt het arrangement boeken voor de periode van 20-24 juni en/of in de periode van 18-24 juli, aan jou de keuze!

De prijs voor 2 nachten is €320,-. Bel of mail voor beschikbaarheid! Van harte welkom!

Zeebaars
In de Dutchtub
Wandelen in Rheebruggen, ik neem je mee!
Voorgerechtje met zalm enzo
Boeoeoe..

Lente-update🌸

Het is lente aan de Dwarsweg, en dat is te zien en te horen: bloemen volop en de vogels fluiten de hele dag door!

Een van onze kippen is aan het broeden, ze heeft momenteel 19 eieren en we houden haar nu apart, ze pikt namelijk alle eitjes die ze kan vinden in, hoezo hebberig? We zijn erg benieuwd naar de kuikens. De vraag is dan, haantjes of hennetjes, want we hebben al een prachtige haan, en teveel hanen gaat niet zo, wordt vervolgd dus 😉

Daarnaast hebben we lammetjes, vijf maar liefst, en ‘s avonds is het zo leuk om te zien: ze rennen en springen door de weide, echt iedere keer weer een feestje!

Wil je hier ook van genieten, we hebben nog ruimte om te overnachten in de boerderij, de eerstkomende weekenden in het huisje zijn al geboekt, maar er zijn wat midweken vrij, bel of mail gerust!

En natuurlijk ben je welkom om bij ons te genieten van een dagschotel óf diner, we koken graag voor je! Daarnaast kunnen we dat ook bij je thuis afleveren/maken.

Mail of bel voor alle mogelijkheden!

Een paar van onze Drentse heideschaapjes
Té lief 🥰
Zomaar wat bloemen in de tuin🪴
Welkom ❣️
Een voorbeeld van een heerlijke salade
Menu met procureur van de Big Green Egg

KLAAR VOOR EEN DECEMBER TIME-OUT?

Helaas… Corona houdt weer huis, en nu nog een nieuwe, nóg besmettelijker variant… oppassen dus!

Wil je er toch veilig een paar dagen tussenuit dan kan dat bij ons Aan de Dwarsweg, helemaal contactloos, en dus Coronaproof. Wandelen of fietsen vanuit je logeerplek, in deze periode is het alleen maar rust en ruimte in de natuur hier.

Logeer je in het appartement? Dan is daar de sauna om heerlijk privé van te genieten. En de tuinkamer? Daar is een ruim bad binnen, maar we kunnen ook zorgen dat de Dutchtub is opgestookt, en dat is een geweldige buiten-bad-ervaring!

We hebben nog twee leuke arrangementen!

De eerste geldt voor de tuinkamer, van 3-5, 10-12 of van 17-19 december, dan zorg ik op de aankomstavond voor een 3-gangen diner in Kerstsfeer én smaak, de tweede avond stoken we onze Dutchtub lekker warm op en krijg je daar een hapjesplank bij!

En dan geldt bijna hetzelfde arrangement voor het appartement, naar keuze 2 nachten in de periode van 13-19 december, het enige verschil is dat je lekker in de privé sauna kan op de tweede avond! Mét een heerlijke hapjesplank!

De prijs voor de beide arrangementen is €350,00 op basis van 2 personen. Dus… van harte welkom om een bijzonder, culinair en romantisch weekend te beleven!

Tenslotte, ik kook graag voor je deze decembermaand, of je nu bij mij logeert, als take-away, catering óf als privé kok aan huis. Voor info kan je me bellen of mailen voor de mogelijkheden.

Dinner for 2💖
Helaas mag een grote groep even niet…
Impressie rondom de boerderij

Thuis..

Het is herfst, dan is thuis zijn heerlijk… de geur van thuis, het gevoel van warmte, de smaak van toen… binnen gaan ‘s avonds de kaarsen aan en maken we gerechten met alles wat geoogst is.

De bomen kleuren oranje-geel en je ruikt paddenstoelen in het bos, dat betekent dus eindeloos wandelen of fietsen vanaf de Dwarsweg in Uffelte, geen auto meer nodig!

In november hebben we last minute arrangementen! De tuinkamer is vrij van 1-5, 8-12, en 25-29.

Twee nachten, inclusief een diner bij aankomst, iedere ochtend een heerlijk ontbijt én een avond in de Dutchtub (met hapjesplank en drankje naar keuze), €300,- op basis van 2 personen.

Het gastenverblijf is nog vrij van 1-5, 8-12 en 22-29 november. De prijs voor 2 nachten, inclusief een diner bij aankomst én één avond in de sauna, €300,- op basis van 2 personen.

Uitzicht..
Zwaardvis van de Big Green Egg
Ijs van duindoorn op een bodempje van hazelnoot, chocolade en dadels
Voor in de sauna
Detail van de 3-persoons sauna
Genieten in de Dutchtub

Dus…. Welkom en voel je thuis bij ons!

Update beschikbaarheid

Augustus gaat snel, zo ook de boekingen, wij hebben momenteel alleen nog plaats van 23 tot en met 26 augustus, van 3 tot en met 10 september en tenslotte… de laatste week van september!

English breakfast en homemade granola op de achtergrond, altijd met een smoothie!

Bel gerust voor informatie!